Üdvözlünk a CS2.HU & FMP-NFS rajongói oldalon!
>> NFS.CS2.HU > Hírek > Hírek archívum > World Cyber Games 2005, Szingapúr, NFS: UG2 :: Grand Final :: Interjú PIAAxLALA-val
World Cyber Games 2005, Szingapúr, NFS: UG2 :: Grand Final :: Interjú PIAAxLALA-val
Dátum: 2005. december 13., kedd, 23:57
Szerző: lecsek
Témakör: Interjú, Portál hírek

   Interjú alanyunk PIAAxLALA volt, aki képviselte kis hazánkat a rangos
World Cyber Games 2005
-ös szingapúri világ döntőn, Need For Speed: Underground 2-ben.

Fórum: 2 hozzászólás
Küldje tovább ismerőseinek!
Nyomtatható verzió, print

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Szia Lala! :)
PIAAxLALA - Hi, és szeretettel köszöntöm az olvasókat.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Kérlek mutatkozz be az olvasóknak, mit érdemes rólad tudni, mióta játszol az NFS-sel?
PIAAxLALA - Hegedűs Lajos vagyok Pestről, hivatásos katonaként próbálok pénzt keresni, van 3 gyerekem és feleségem.
Mivel műszaki beállítottságú vagyok, korán kapcsolatba kerültem a számítógéppel. Aki viszont komolyan foglalkozik számítógéppel, nehezen tudja elkerülni, hogy kipróbáljon néhány játékot. Én is így jártam. Azóta, hogy a feleségemet idézzem „játékszenvedélyben” szenvedek, ennek megfelelően az NFS minden részével játszottam. Hogy mikor jelent meg az NFS első része azt már pontosan nem tudom (7-8 éve). Amennyiben a kérdésed a jelenlegi WCG játékára az NFSU 2-re vonatkozik, akkor azzal már a megjelenése előtt játszottam, ami tavaly novemberre tehető.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Milyen egyéb számítógépes játékokat szeretsz?
PIAAxLALA - A mindenevő kifejezés talán megfelelő lenne itt, mivel minden jó grafikájú játékot szívesen kipróbálok, de általában csak az FPS, stratégia és szimulátor játékokat viszem végig, a kaland játéknak már nagyon jónak kell lennie, hogy hosszabb időre lekössön. Mostanában azonban sok olyan játék jelenik meg, amely több kategóriát összefog, így ha jó az irányítás és a grafika, valamit minden stílus kedvelője találhat benne.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Értél el másban is ilyen kimagasló teljesítményt?
PIAAxLALA - Kimagasló eredményt nem, itt is csak a jó társaságnak köszönhető, hogy sok időt töltöttem a játékkal.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Mesélsz a PIAA klánodról? Honnan jött a neve? :)
PIAAxLALA - Az első rész megjelenés után mindenki extrán kidíszítette a kocsiját, én meg egy egyszerűt szerettem volna, amit gyorsan össze lehet rakni. Mivel akkor még faltól falig mentem, egy tapasztalt versenyzőnek könnyen tűnhetett úgy, mintha italos állapotban lennék. A vinylek (a kocsi díszítésére alkalmazható feliratok) között volt egy PIAA, amiről egyszerű egy piást azonosítani, gondoltam jó lesz és kiraktam a kocsira.
Utána a csapat kialakulásáról a hivatalos Crash általi irodalmi verzió az oldalunkon (
http://www.piaa.cs.hu/) a „A PIAA clan története” címszó alatt megtalálható, amit terjedelmi okok miatt nem szeretnék szó szerint idézni, de az érdeklődőknek ajánlom.
A lényeg, hogy nagyon jó, fair játékosokból összeállt a csapat, és több mint 2 éve kisebb lemorzsolódással még mindig együtt vagyunk. Ha most találkozik valaki NFSU-ba online egy PIAA-sal, akkor a vezetési stílus alapján már nem az italos vezetőre fog gondolni, de azért még PIAA talikon hűek vagyunk a nevünkhöz.:D

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Térjünk át a WCG-re. Először is gratulálok, hogy te voltál Magyarország legjobb játékosa Need for Speed Underground 2-ben! :) Ez mekkora elismerés számodra? Számítottál erre?
PIAAxLALA - Más nemzetekhez képest itthon az NFSU rajongói tábor igen kicsi, és a WCG sem kapja meg igazán az őt megillető médiatámogatást, de természetesen jó érzés ránézni a kupára és elmondani hogy volt valami, valamikor, amiben én voltam a legjobb Magyarországon. Az online és WR eredmények alapján volt esélyem nyerni, de az itthoni fair és szoros meccsek alapján az első 3 helyezett nagyon együtt volt, bárki nyerhetett volna. Most nekem volt szerencsém, de jövőre már biztos lesz más szerencsésebb tőlem.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Milyen érzés volt a világbajnokságon megmérkőzni? Nagyon izgultál?
PIAAxLALA - Nagyon jó érzés volt a játék világ legjobbjaival személyesen egy festői helyen találkozni. A mérkőzésekről viszont már más a véleményem. Az izgulásról annyit, hogy volt aki tőlem is jobban izgult, de az első vesztett meccs után az érzéseimet nem igazán ezzel a szóval jellemezném.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Minek köszönhető az elért eredményed?
PIAAxLALA - Hú, tudom, hogy sokak számára csak kifogások lehetnek erre az eredményre, de akik ismernek, tudják, hogy papírforma szerint 3 játékosnál jobb voltam, de nagyon sok minden összejött.

  1. Sajnos az idegen helyen történő LAN játékban még kezdő vagyok. A kiírt gép adatok alapján a kezdés előtti időt csak a kocsi megfelelő tuningolására használtam, és nem gondoltam arra, hogy egy jó gépet a Bill féle elB-ott alapállapotban hagynak. Csak ebédidőben tudtam normális állapotba hozni a gépet. Ennek megfelelően az első két meccsen képregényhőst próbáltam játszani.
  2. A saját fülest kellett használni, és nekem olyan van, hogy ha csörög a telefon, vagy szólnak hozzám azt játék közben is meghalljam. Itt viszont 5 m-re egy koncerten alkalmazott 3 m magas és 1,5 m széles hangfal torony biztosította az aktuális élőben közvetített játék és a narrátor hangját a kb. 3000 fős helyi közönségnek, aminek köszönhetően a váltáshoz nélkülözhetetlen motorhangból csak időnként hallottam valamit.
  3. Itt a pénznyereményről szólt minden, és a játékosok győzni akartak mindenáron. A fair játék nem igazán volt jelen a bajnokságon. Ha két kocsi közel került egymáshoz, akkor biztos, hogy az egyik kocsi repült. Mivel a klánunkra ez egyáltalán nem jellemző, ezt a DJ stílust nem igazán gyakoroltam, így ilyen helyzetekben mindig én maradtam alul.
  4. Hogy az én csoportomból indult az első helyezett, az sem az én tovább jutási esélyeimet javította.
  5. Az MW demó megjelenése után az EA szerverek haldokoltak és az élvonalban lévő bugos gamepadot használók közül senkinek nem volt meg az msn címe, így az utolsó héten lemaradtam a controller váltásról. A versenyzők nagyobb része olyan padot használt, ami a falcsúszásoknál egyáltalán vagy csak nagyon kis sebesség vesztést tesz lehetővé, mint az első részben a kormány.
  6. Végül az utolsó meccsen már görcsösen akartam nyerni, ennek következtében a kritikus helyeken lassítottam, amire természetesen lecsúsztam az ideális ívekről és nem elég hogy időt vesztettem még a falból is szobrot faragtam.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Milyen volt a többi magyarral együtt lenni? Mi a véleményed a többi játékosról, akik veled képviselték az országunkat?
PIAAxLALA - Az egy hetes utazás alatt szinte mindig együtt volt a csapat, együtt mászkáltunk és gondolkodtunk baráti hangulatban.
A többiek fiatalok, a korra jellemző összes tulajdonsággal, így én is megpróbáltam a hajdani korszakomat átélni. A sikereket és kudarcokat mindenki megfelelően viselte, azonban az önzetlenség és felnőttes viselkedésben még 1-1 embernek van mit fejlődni, de semmi nem tudta elvenni a jó kedvünket.
Összegezve, egységesen és szerintem méltóan képviseltük kis hazánkat.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Indulni fogsz a következő WCG-n?
PIAAxLALA - Az még messze van, és még a hivatalos játékok sincsenek meg. Ha lesz NFS, akkor mindent megteszek, hogy a legjobb játékos, a legjobb formában képviselhesse hazánkat.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Elindult pár napja a 2005 legjobb számítógépes videója verseny, amire szívesen várnánk Need for Speed-es videókat is. ( http://csmovie.hu/doc2703/ ) Szerinted van értelme egy ilyen kezdeményezésnek, versenynek, és te örülnél, ha Need for Speed-es alkotás győzne?
PIAAxLALA - Szerintem nagyon hasznos. A játékosok megismerhetik az általuk esetleg nem kedvelt, vagy csak nem ismert játék legérdekesebb pillanatait, trükkjeit, amellett a játékosok más irányú alkotó tevékenységét gyarapítja.
Természetesen örülnék, ha NFS alkotás nyerne, mert NFS-be szerintem csak az tud nagyot alkotni aki jól ismeri a játékot, aki viszont sok időt tölt a játékkal azzal remélem hogy már találkoztam, így egy barátom nyerne. A nézők viszont mindenképp nyernek egy jó autós versenyélményt.

NFS.CS2.HU^J ( dzséj :) - Köszönöm szépen a sok kérdésre a válaszodat! Szeretnél még valamit üzenni az NFS.CS2.HU olvasóinak?
PIAAxLALA - Csak annyit, hogy nagyon nagy élmény egy ilyen világversenyen képviselni hazánkat, és minden olvasónak kívánom, hogy legalább egyszer a nemzeti csapat ruhájában mérkőzhessen a világ legjobbjaival. Nekem már sikerült, remélem jövőre minél több játékosnak sikerül.
Good luck.


 MaXeline.com:
Internetes megoldások
 FLASH POINT ONLINE
PADI Magyarország:
Merülésvezető.hu

PARTNER PROGRAM!

Támogasd portálunkat, helyezd el oldaladon a bannerünket, és a te oldaladat is felvesszük a partnerek közé:
Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás


Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás


Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás


Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás


Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás

 
 
 
  MXCP portálmotor, fórum,
üzemeltetés: MaXeline.com
Design: FMP& MaXeline
Jelentkezés a portál csapatába || Honlap térkép
A portál a CS2.HU és az FMP közös project-je. © Copyright 2002-2006. Minden jog fenntartva!
Az oldal használata a feltételek elfogadását jelenti