Üdvözlünk a CS2.HU & FMP-NFS rajongói oldalon!
>> NFS.CS2.HU > Hírek > Hírek archívum > D-lan 5 teljes cikk
D-lan 5 teljes cikk
Dátum: 2005. november 1., kedd, 16:03  |  Utolsó módosítás: 2005. november 2., szerda, 8:37
Szerző: PIAAxCrash  |  Szerkesztette: lecsek
Témakör: Cikk, Esemény/rendezvény
D-lan 5 részletesen...
Fórum: 2 hozzászólás
Küldje tovább ismerőseinek!
Nyomtatható verzió, print

D-LAN 5

        Ötödik alkalommal került megrendezésre a D-LAN Dunaújvárosban az elmúlt hétvégén. Nézzük, hogyan alakult a „Need For Speed: Underground II.” kategória selejtezője, illetve döntője:

        A játékosok péntek délután érkeztek a helyszínre, átesve a LAN partik legkellemetlenebbik részén, a gépek cipelésén. Pár „életemet egy laptopért” és „sose veszek többet 19 colos monitort” mondat után a versenyzők hamar melegíteni kezdtek, valamint egymás időeredményeit figyelve latolgatták az esélyeket.

        A verseny három különböző módban zajlott, Circuit (3 kör), Sprint és Drag. Az első kettő, azok erősen egyforma jellege miatt hasonló felkészülést igényelt , azonban a Drag már másfajta ügyességet kívánt. Persze a Circuit ill. Sprint pályákban is módosítgatni kellett a beállításokat, hiszen a játékból egyaránt találtunk itt hegyi, ipari, belvárosi és autópályás részeket is. Hamar látszott, hogy a megfelelő autó kiválasztása, annak pontos tuningolása, valamint a pályák ismerete nélkül bizony kevés esély nyílik a háromdöntős hely megszerzésére. A lebonyolítási rendszer azonban garantálta az izgalmakat, hiszen a körmérkőzések során (mindenki mindenkivel) nemcsak a pályákat, hanem a módokat is sorsolták. Ezért egy-egy, két nyert játékig tartó mérkőzésen, könnyen bukhatott pontot bárki, hiszen hiába volt perfekt akár két számból, ha a húzáson a harmadik bukkant elő az erre a célra rendszeresített (valaha talán szebb napokat megélt) nylon zacsiból. Az alapos bemelegítés után, szombat hajnali fél egykor kezdődtek el a meccsek. A lebonyolítás elég rugalmas volt, lehetőséget adva ezzel mindenkinek, hogy a számára megfelelő mennyiségű gyakorlás biztosított legyen. Aki játszani kívánt, keresett egy épp szabad ellenfelet, odaballagtak az adminok-hoz majd a sorsolás után egymásnak estek. A versenyek fair hangulatban zajlottak, mindenki tisztelte a másikat, nem nagyon akadt vitás eset, lökés vagy hasonló miatt.

        Vasárnap hajnalra már kialakult a döntő résztvevőinek névsora PIAAxlecsek, PIAAxCrash és Inferno vívta ki a jogot a délutáni fináléra. Ekkor még hátra volt a selejtezőből a lecsek vs Crash mérkőzés, ami már tét nélkül zajlott, azonban a két játékos hihetetlen szoros presztízs meccset vívott egymással. Már a sorsolás után sejteni lehetett, hogy a hegyi circuit pályák legnehezebb kanyarkombinációiból kialakított sprint pályán (Rollercoaster) nem akármilyen futam zajlik majd a szervezők kamerái előtt. A folyamatos előzésekkel tarkított három száguldás befutóinál tizedmásodpercek, vagy épp csak egy másodperc döntött végül 2-1 arányban lecsek javára. Ezután némi szünet következett, hogy a játékosok legalább annyit pihenhessenek, hogy a fináléban ne aludjanak el a hosszabb egyenesekben. A döntő, már a projektorrok által kivetítve két vetítővásznon is követhető volt, ahol azt megelőzően a „PIAA” Clan tagjai az adminok kérésére bemutató játékot is futottak. Itt az érdekesség kedvéért a versenyenszámként nem szereplő Drift-ből is láthattak ízelítőt az érdeklődők. Még a szombati éjjel során vetítésre került egyébként egy a „PIAA”-sok által készített videó is, amelyben az idei WCG magyar selejtezőjének első négy helyezettje /sorrendben: PIAAxLALA, PIAAxSkypower, PIAAxCrash és PIAAxlecsek / volt látható verseny közben. A legjobb edzőmeccseik jeleneteiből összevágva készült a klip.

        A döntő a várakozásoknak megfelelően, lecsek és Crash nagy csatáját hozta, bár a döntőbe szintén bejutó Inferno is ott volt szorosan mögöttük. Outer ringen a rajt után Crash szerezte meg a vezetést, azonban az erre a pályára jobban beállított autóval felálló lecsek a második körre lefaragta kevés hátrányát és egy apró hibát kihasználva, átvette az első helyet és előnyét a célig növelve magabiztosan hozta is az első futamot. Ezután jött a belvárosi Jackpot, ahol lecsek rajtolt el legjobban, de a pálya elején található hármas s kanyarban nem legjobb íven ment, ezért Crash utolérte, majd következő derékszögű balosban belül elment és kb. két másodperc előnyt épített ki. Két körrel később úgy tűnt a Freeway West lesz a mindent eldöntő csata helyszíne, mert bár lecsek nagyon szorosan tapadt a vezető Crash-re nem tudott elég közel kerülni, hogy előzésbe kezdhessen. Az utolsó körben azonban, kevéssel a cél előtt /gyakorlatilag az egyetlen helyen ahol még hibázni lehetett/ Crash csúnyát bukott. Attól tartva, hogy az őt nagyon közelről követő lecsek egy jobban eltalált éles kanyarral szélárnyékba kerülve az utolsó pillanatban őt megelőzheti, ezért túl sokat kockáztatva élesre vette egy jobbos, 90 fokos kanyart, de elkapta a sarkot és falnak vágódott. Így az előző futam sorrendje ismétlődött és már csak abban az esetben változhatott a végső eredmény, ha a következő futamon Crash nyer és mögötte Inferno fut be másodiknak. Ez a menet is nagy csatát hozott, talán a legszorosabbat, de a már nyugodtabban játszó lecsek 1.79 másodperces előnnyel nyert és ezzel megvédte D-LAN bajnoki címét.

A döntő végeredménye:
(NEO Computers díjazásával)

            1. helyezett: PIAAxlecsek
                    Samsung 17" TFT LCD, 8ms + kupa
            2. helyezett: PIAAxCrash
                    Razer Copperhead + ICEMAT 2.0 Fekete + kupa
            3. helyezett: Inferno
                    Zalman 5.1 fejhalgató + kupa


További játékok helyezettjei és nyereményei:


2) Senerit Rally - Silverstone Championship (Colin McRae Rally 2):


            1. helyezett: Zsifi
                    Silverstone TJ-05 LCD, ezüst
            2. helyezett: CampeR
                    Silverstone TJ-05, fekete
            3. helyezett: net.Chita
                    Silverstone TJ-05, ezüst


3) StarCraft BroodWar - 1vs.1 (ASUS Magyarország díjazásával):

            1. helyezett: tA-r.Cedric
                    ASUS EAX700-X + kupa
            2. helyezett: Ezekiell[SR]
                    ASUS CB-5216A (combo drive) + kupa
            3. helyezett: sT)Kerberos(
                    ASUS csomag + kupa


4) Counter-Strike Source - 5vs.5:

            1. helyezett: hunted Angels
                    Kupa + érmek
            2. helyezett: NoNames Gaming
                    Kupa + érmek


5) Counter-Strike v1.6 - 5vs.5:

            1. helyezett: LQ
                    Senerit Hungary felajánlásával 5db Monray Street hátizsák, kupa + érmek
            2. helyezett: OMFG
                    Compferr Kft. felajánlásával 5db 80GB-os Maxtor HDD, kupa + érmek
            3. helyezett: Deadlyz
                    Pixel Kft. felajánlásával 5db STEELPAD, kupa + érmek


írta: Sarman Gábor [PIAAxCrash] MaXeline.com:
Internetes megoldások
 FLASH POINT ONLINE
PADI Magyarország:
Merülésvezető.hu

PARTNER PROGRAM!

Támogasd portálunkat, helyezd el oldaladon a bannerünket, és a te oldaladat is felvesszük a partnerek közé:
Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás


Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás


Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás


Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás


Véletlen kép a galériából:
Nagyobb kép megnézés, eddig 1 kommentálás:
DLAN5_Lecsek_1
DLAN5_Lecsek_1
1 hozzászólás

 
 
 
  MXCP portálmotor, fórum,
üzemeltetés: MaXeline.com
Design: FMP& MaXeline
Jelentkezés a portál csapatába || Honlap térkép
A portál a CS2.HU és az FMP közös project-je. © Copyright 2002-2006. Minden jog fenntartva!
Az oldal használata a feltételek elfogadását jelenti